Project Description

Een herpositionering voor Blokker, hoe kan Blokker zich opnieuw bewijzen in de markt? Waar zit het zwakke punt? Voor mij was het antwoord op deze vraag: Mannen. Maar weinig mannen weten daadwerkelijk zonder google een Blokker te vinden omdat ze niet weten waarom ze er heen moeten of hun vrouw al is langs geweest.

Het moeilijkste te bereiden in de keuken is vlees en om nou als amateur meteen een kookwinkel in te lopen is vaak een beetje eng, om deze stap makkelijker te maken, Blokker heeft hiervoor de oplossing zodat ook mannen zelf aan de slag kunnen in de keuken. Om dit op te lossen heb ik een fris licht geworden op het voormalige assortiment van Blokker. ‘Eetgerij’. Een lijn met Starterkits op verschillende niveau’s. Een ‘Just a Starterkit’, een ‘Not so Starterkit en een ‘Totally no Starterkit voor de vleesbazen.

Om dit al te verpakken in 1 product wordt de drempel om jouw niveau te bepalen erg simpel, tevens is Blokker wel makkelijk inloopbaar voor alle doelgroepen, samen met je vrouw, als cadeau of lekker voor jezelf om met een biertje aan de slag te gaan. In de verschillende verpakkingen zitten dan ook op het niveau verzamelde kookspullen, een makkelijk tot moeilijk mes, olie tot tasbasco en een licht of zwaar biertje voor de echte man. Door de vacuum verpakking is het makkelijk te vervoeren, is het transparant en weet jij en andere om je heen precies wat je koopt. Door het mes zo open te leggen trekt dit de aandacht en verlegt de grens bij Blokker om toch een tikje eigenwijs en mannelijker te worden in de toekomst.

(In de opdracht werdt ook een winkel/pop up store, tas en winkeluniformen ontworpen en voorgesteld/gepresenteerd aan de creative director op het hoofdkantoor van Blokker in Amsterdam)

Project Details

Client Blokker
Date 02-03-2016
Skills Branding, Packaging, Retail